Recepty na bábovky z maškarního plesu
Publikováno 22.1.2018
Bábovka od Lenky Valíčkové
4 bílky
11 dkg cukru nebo 10 dkg cukru a 2 dkg van. cukru
9 dkg polohrubé mouky
4 dkg rozpuštěného másla
citronová kůra
nasekané ořechy
Ušleháme sníh z bílků a něj postupně zamícháme po lžičkách mouku, cukr a vlažný tuk zamícháme do hmoty. Přidáme na kousky nasekané ořechy. Nalijeme do vymazané formy vysypané polohrubou moukou a zvolna pečeme, cca na 180°C
Bábovka od Katky Richterové
Přidávám i svůj recept na bábovku, je velmi rychlý, nenáročný a u nás má tato bábovka úspěch
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mletých ořechů
1 KP
1 VC
3 – 4 vejce
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
Promícháme nejdříve sypkou směs a pak přidáme vše ostatní. Vejce rozdělíme na žloutky a z bílků ušleháme sníh, který přidáme do těsta až nakonec. Vše vlijeme do vymazané formy a následně pečeme na 180°C cca 45 minut.
Bábovka od Kubíčkových
Recept na margotkovou bábovku, kterou u Kubíčkových vyrábí výhradně pan Kubíček.
Toto je jeho recept:
35 dkg pol. mouky
30 dkg cukru
1 máslo/hera
1 margotka
5 vajec
prášek do pečiva
1/3 l mléka
Postup: Našleháme cukr s máslem. Přidá se mouka, 5 žloutků, mléko a vše se smíchá. Následně přimícháme nastrouhanou margotku, prášek do pečiva a vše se zamíchá. Vyšleháme sníh z 5 bílků, smíchá se se zbytkem těsta. Vyleje se do formy a peče se na 180°C. Naše trouba bábovku peče min. 3/4 hodiny.
Bábovka od Mirky Milotové
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
Přísady:
1 čokoládové kefírové mléko – 500 ml
¾ dcl oleje
2 vejce
350 gramů cukru krupice
350 gramů polohrubé mouky
1 rovná lžíce sody
4 lžíce kvalitního kakaa
½ strouhané kvalitní hořké čokolády
Postup:
Vyšleháme cukr a vejce a postupně přidáváme přísady. Těsto je řídké. Pečeme na 180°C ve vymazané formě.
Bábovka od Jany Škobánkové
Smícháme 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 3 žloutky, půl skleničky (tj. asi 1 dcl) oleje, celou skleničku (tj. asi 2 dcl vody), vanilkový cukr, kypřící prášek a nakonec připravíme sníh ze 3 bílků a vmícháme do těsta.
Pečeme asi půl hodiny na 150°C a další půl hodinu na 180°C
Dobrou chuť.